sunnuntaina, huhtikuuta 15, 2007

Voehan vuotos

No niin. Hallitusohjelmasta ollaan saatu muutamia otteita, eikä hyvältä vaikuta. Vihreät ovat ottamassa ristikseen lisäydinvoiman, väljät vesilait (vaikkei Vuotoksen tapausta avattaisikaan, moni muu kestämätön ratkaisu on mahdollisesti tuloillaan) ja melkoisen ympäripyöreän ilmaisun mitä tulee EU/ETA-alueen ulkopuolisten opiskelijoiden lukukausimaksuihin. Suhtaudun myös varauksella "Huippuyliopisto"-hankkeeseen sekä uuteen "superministeriöön", joka aiheuttaa märkiä unia sekä elinkeinoelämän huipulla että duunarien keskuudessa. Paha vaan, että jälkimmäisten (sekä heidän lasten) sängyt kastelee epävarman tulevaisuuden peloissa sama neste, mikä virtaa ensiksi mainittujen korvien välissä.

Ministerisalkkuja en ala arvuutella muulta osin kuin ulkoministerin osalta. Sale se ei ole, vaan hän tyytynee unilukkaroimaan puhemiehen pallilta. Sen sijaan Merikasarmin ylijohtoon kavunnee meidän mies, linjanvetäjä, parlamentaarikko jo vuodesta 1975. Valtioneuvoston kokemusta hällä jo on. Puhumattakaan ulkoasiainvaliokunnan 16-vuotisesta jäsenyydestä 4-vuotisen varajäsenyyden kera. Villi hevonen, myönnän, enkä ehkä haluaisi siihen uskoa itsekään, mutta kun kerran kokoomus pestin itselleen sai, tähän pelimerkkini veikkausmielessä pilke silmäkulmassa sijoitan. Huomenna se selviää. Jollain tavalla valinnan voisi jopa ymmärtää, jos ajatellaan, että 36 vuotta tämän vaalikauden päättyessä Arkadianmäellä heiluneelle aikuisen naisen ex-heilalle halutaan antaa jokin merkittävä posti ennen eläköitymistään. Siis ymmärtämään ainoastaan hyvä veli -logiikan valossa. Muutenhan tuossa ei ole mitään järkeä. Jos kohta tulee olemaan porvarillisessa pahoinvointivaltiossakaan.

3 kommenttia:

Kirsi-Maria kirjoitti...

No mutta Tuija Brax on varmaan ihan pätevä oikeusministeri? Ja onhan hallitusohjelmaan laitettu viimeinkin opintotuen korotus ja lisää ympäristöveroja, mitä se sitten käytännössä tarkoittaakin. Ikuisena optimistina yritän nähdä hyviä puolia.

Mutta mikä ihmeen pelastusrengas tuo vihreiden erityislupa äänestää ydinvoimaa vastaan hallituksessa oikein on? Eihän siitä ole mitään iloa kenellekään, ydinvoimapäätös tehdään joka tapauksessa. Pitävätkö he sillä tavalla vain oman esiliinansa puhtaana, pelastavat kasvonsa, muka?

Vaikka tällä hetkellä en jaksa paljoa pohtia hallituskuvioita, kun sydän ja sielu vuotavat verta Virginian yliopistoammuskelun vuoksi.

laurabee kirjoitti...

Iken eka homma on kuulemma näyttää, että Suomen ja Yhdysvaltojen suhteissa on kaikki kunnossa. On hyvä, että pistetään pikapikaa asiat oikeaan järjestykseen.

jonas kirjoitti...

Vapise Unto Hämäläinen. No joo, tätä veikkausta en olisi halunnut toteutuvaksi.

Brax on epäilemättä pätevä oikeusministeri. Se ei paljoa lohduta. Opintotuen korotus on positiivinen asia, vaikkakin riittämätön. Ympäristöverotuksen kehittäminen on todella hyvä asia, jos se tehdään kunnolla. Valtion on käytettävä ohjausvaltaansa aidosti kestävämpään suuntaan ja se vaatii ekologisen verouudistuksen lisäksi myös kunnon panostuksia uusiutuviin energiamuotoihin. Poliittisen tahdon vajaavuutta ja täyttä idiotismia moinen "maailma puhdistuu ja pelastuu ydinvoimalla ja koskia patoamalla" -ajattelutapa.

Virginian tapahtumat on totta kai kammottava inhimillinen tragedia ja toivon voimia kaikille sen todistaneille heidän läheisineen. Milloinkohan se maa oppii, ettei aseita ja ammuksia kannata myydä lähimarketeissa? NRA:lla on pelottavan suuri poliittinen valta. Ja kaikki tämä vain perustuslain kolmatta sataa vuotta vanhan lisäyksen takia: "A well regulated militia, being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms, shall not be infringed."

Hirvittävää, mutta kyllä oma sieluni itkee enemmän nälkään ja tauteihin kuolevien lasten takia, puhumattakaan sotien uhreista. Kaikki olisi vältettävissä, ellei me länsivaltalaiset oltaisi niin pirun itsekkäitä ja ahneita. Poliittista tahtoa uupuu.