Yksi näiden vaalien älyttömimmistä ideoista on varmasti sen vielä kelvottomamman iltapäivälehtemme Naama-vaalikone. Sitähän on siis pakko testata.
Valkkaan itsestäni kuvan, mahdollisimman suoraan edestäpäin otetun, lataan sen naamakoneeseen ja odotan. Ensimmäiseksi osumaksi saan viisikymmenvuotiaan perussuomalaisen miehen Oulusta. Järkytyn.
Huomaan kuitenkin tekstin "kuvasta löytyi enemmän kuin yhdet kasvot". Kone oli jostain syystä tulkinnut myös olkapääni kasvoiksi ja näin ollen Pertsa-perussuomalainen onkin toisen olkapääni näköinen ehdokas. Klikkaan uudelleen omien kasvojeni kohdalta ja saan uuden tuloksen. Nyt ehdokkaani olisi nuori, hieman tylyn näköinen blondi kristillisdemokraatti; jälleen Oulusta.
Poistuessani sivulta klikkaan varmuuden vuoksi vielä kohtaa "En halua Naama-uutisia vaalien jälkeen".
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
4 kommenttia:
Uaah... Tämän vaalikoneen mukaan minun ehdokkaani on 74 prosenttisesti 26-vuotias liberaali mies täältä Keski-Suomesta. Samalle prosentille pääsee myös 42-vuotias perussuomalainen nainen Oulusta.
Kun rajasin haun vain Keski-Suomeen, pääsi listalle myös kokoomuslainen ja perussuomalainen "minäkin-haluan-olla-timo-soini" -tyyppinen mies. Ja pari vanhempaa naista. Voi kyösti mikä vaalikone.
Naamakoneessa tuntuu olevan paljon perussuomalaisia ehdokkaita... Ilmeisesti he tuntevat juuri tämän vaalikoneen omakseen :D
Heh, minullakin oli joku oululainen kristillisdemokraattinainen! Ehkä se oli se sama.
Tästä huolimatta en tunne, että häntä äänestäessäni (siis teoreettisesti) äänestäisin kuin itseäni.
Tosin toisella kerralla kuvassa, jossa lasit olivat selvemmin näkyvissä sain jotain perssuomalaisia.
Ehkä tällainen naamakone vie politiikan kohti postmodernistista huippuaan, jolloin politiikka menettää merkityksensä sisältönä ja muotoutuu vain pintatason liitelyksi?
Luettuani postauksen ensireaktioni oli kirjainyhdistelmä wtf. Kaikkea sitä. Sitten aattelin, että onpahan kelpo yritys saada äänestysaktiivisuutta nousemaan. Eihän kukaan, joka on tottunut äänestämään ja seuraa politiikkaa ja vertailee ehdokkaiden mielipiteitä perinteisten asioihin keskittyneiden vaalikoneiden kautta, tee äänestyspäätöstään naamakoneen perusteella. Sen sijaan verkossa vuorokauden päivässä viettävät ei-aktiiviset irkkaajat, jotka on tottunut tutustumaan ihmisiin tsättihuoneissa kamerakännykkäkuvien kautta, saattavat innostua selaamaan ehdokkaiden kotisivuja tätä kautta. Eritoten pienen budjetin uusille ehdokkaille puolueesta huolimatta, tämä on uusi tapa saada ilmaista mainostilaa. Sillä minä näen tämän "vaalikoneen" ennen kaikkea ilmaisena mainostilana sitä haluaville ehdokkaille. Vaalimainonta on yleistynyt näissä vaaleissa huomattavasti netissä. YouTube on täynnä mainosklippejä, ja onpahan vihreillä (muista en tiedä - tuonne oli linkki jonkun vaalisivuilta) oma huone(tai miksi niitä siellä ikinä kutsutaankaan) irc-galleriassa.
En siis lähtisi j:n tavoin vetämään turhan radikaaleja johtopäätöksiä naamakoneen merkityksestä politiikan pintapuolistajana, sitä on tehnyt media jo luvattoman pitkään. Valinta on äänestäjillä ja vastuu poliitikoilla kumpi lopulta merkitsee enemmän. Minä asetan pelimerkkini sisällön puolelle.
Lähetä kommentti