lauantaina, maaliskuuta 25, 2006

La Dolce Vita



Terkkuja Roomasta!
ajattelin nyt laittaa muutaman kuvan tänne Veivimankeliin, jotta saisitte maistaa hiukkasen Italian kevättä ja pörriäisiä :)
(Politiikan Jeesus ja Napoleonkin piipahti vassareiden miekkarissa)


Roomahan on tietysti barokin pääkaupunki, mutta sitä yltiöpäistä kultaa ja kimallusta ja niitä kaikkia Berninejä ja Borromineja katsellessa alkoi kaipaamaan Firenzen rauhallisia romaanisia kirkkoja ja renessanssifreskoja...

(Näkymä Vittorio Emanuele II:n muistomerkiltä)



Vatikaanin museo oli tietty matkan ykköskohde. Hulluna muitakin innokkaita käivjöitä; jonossa sitten marssittiin paavilliset huoneet läpi.

(Patsasteluosastolla oli hieman väljempää)




Pari päivää vietettiin ihanassa Firenzessä tapaamassa tuttuja ja tervehtimässä rakasta kaupunkia. Se oli vieläkin upeampi kuin muistikuvissa.

(Maailman mykistävin suihkulähde entisen "kotimatkan" varrella Koirankakkapuistossa. Eipä olekaan kaikissa turistioppaissa)



Pakko oli kiivetä Piazzale Michelangiololle ja ottaa tuhannes kuva samasta paikasta Ponte Vecchiolle päin. On siellä vaan niin nättiä illalla.




(Ehkä vähän perinteisempi kuva Firenzestä)





Loppuviikoksi kiiruhdettiin vielä takaisin Roomaan kiertämään muutamat museot ja kirkot. Kummasti sitä jaksaa kun nauttii kunnon piknikin välillä, ja mikäs siinä nauttiessa kun ulkona paistaa aurinko ja kulmakaupasta löytyy ehkä juuri niitä maailman parhaita appelsiineja...

(Piknikillä oliivileipää, ciabattaa, savujuustoa, aurinkokuivattuja tomaatteja, suklaata ja veriappelsiineja, perfetto!)

4 kommenttia:

laurabee kirjoitti...

Oih, kuvien asettelu oli hieman hankalaa, joten näkymästäkin tuli hieman sekava. Toivottavasti kuitenkin tulee selville missä mennään :)

laurabee kirjoitti...

Juu, ilmeisesti näin on. Vatikaanissa on älyttömästi vartijoita, kaikki miehiä, ja osa tuntuu vaan lorvivan porukoissa siellä täällä. Sisälle tullessa on myös laukkujen ja takkien läpivalaisu, mut en nähny ko. vartijan kertaakaan kattovan ruutuun, vaan tsekkailevan jenkkipimuja niska kenossa :D

Kirsi-Maria kirjoitti...

Oi voi... Katselin kuvia jo aiemmin, mutta kyllä ne vaan näyttävät ihanilta tuossa Veivimankelissakin. Huokaus. Matkakuume Eurooppaan nousee sitä mukaa kuin kevät täällä on myöhässä. Wienissä oli ollut eilen 20 astetta lämmintä. Mitä meillä? 20 senttiä lunta. Pah. Mutta eipähän ole muuttolintuja (paljoa) eikä niiden mukana... Atshiu!

jonas kirjoitti...

On kauniita kuvia, kyllä.

Yhdyn Jarppaan siinä, että vartija kruunaa asennollaan patsaskuvan. Aivan mahtava. Ei taida olla ihan unelmien täyttymys tuo työ hälle. Paitsi tietysti Laurenin mainitsemain turistinäkymien johdosta. Ehkä.