torstaina, kesäkuuta 22, 2006

Jalkapallo - elämää suurempi nautinto

Pitihän se arvata, ettei kesäkuun tentteihin luvusta tule yhtään mitään, kun samaan aikaan pelataan kenties maailman jaloimman urheilulajin maailmanmestaruudesta. Omaksi ilokseni voin todeta, että tiistain Ecuador ottelussa mestarisuosikkini Saksa sai puolustuksensa toimimaan ja pelasi turnauksen kokonaisvaltaisesti parasta jalkapalloa. Vaikka veikkaukset meneekin uusiksi, toinen ilon aihe on Ruotsin tuleva putoaminen kisoista. Itse olisin henkilökohtaisesti odottanut ennemmin Saksa-Englanti -peliä, mutta hyväksyn tulevan koitoksen kyllä. Ei sillä, että minulla olisi joitain skandinaavista perhettä loukkaavia antipatioita läntistä naapuriamme kohtaan, mutta ihan kaikkea ei kuitenkaan urheilun saralla samana vuonna yhdelle maalle tarvitse suoda.

Tänään E-lohkossa koetaan kisojen oikeudenmukaisin asia, kun Italia tippuu jatkosta. Kukaan lauantain USA-ottelun nähnyt ei voi olla eri mieltä kanssani. Fifan tulisi ottaa Daniele De Rossilta pelaajalisenssi pois loppuiäksi. Tuollaiset umpi-idiootit vievät lajin seuraamisesta kaiken ilon ja saavat lajia seuraamattomat rinnastamaan jalkapallon virheellisesti väkivaltaviihteeseen. Osittain syy oli puusilmäisen tuomarin, osittain kaatumatautisten tottien, mutta kyseinen peli ei ollut jalkapalloa, vaan järkyttävyydessään jotain ihan muuta.

Onneksi tulevana lauantaina alkavat todelliset pelit, joista vain voittajat muistetaan. Yllätyksiäkin tullaan kokemaan, mikä on yksi asia, joka tekee jalkapallon seuraamisesta antoisaa. Sanokaa minun sanoneeni, mutta kisojen alun parhaiten aloittanut Argentiina tulee kaatumaan Meksikoa vastaan. Toivon mukaan peli ratkeaa pelaamalla, eikä tuomaroimalla tai näyttelemällä, joka on kenties verta kiehuttavin asia, jota jalkapallokentällä voi tehdä.

Tämän pallistisen jutun päätän toivottamalla itse kullekin mukavaa ja turvallista juhannusta. Ne, jotka yo-kylässä grillaavat, varokaa mölkyssä Jipsun itse tekemää palikkaa, josta saa miinus viisi pistettä. Itse suuntaan Mansesteriin parin tunnin päästä lähtevällä junalla. Lepoa ja rakkautta kaikille.

10 kommenttia:

laurabee kirjoitti...

Hetkinen, hetkinen, muistaakseni ennen pelejä mr. Jonas liputti vielä Ruotsin pronssin puolesta? Portugali-Hollanti -pelissä tuntuu kähinää riittävän, turha syyttää vain oliivitukkia likaisesta pelistä. Kyllä protestantitkin osaa.
Ainiin. Saksa tippuu Argentiinaa vastaan, sori beibi :)

jonas kirjoitti...

Hieman meni veikkaukset metsään, myönnettäköön. Meksiko ei kuitenkaan antanut senttiäkään tuumaa Argentiinaa vastaan, Hoopia lainatakseni.

Ruotsin pronssia liputin kyllä, mutta kuten Saksa-peli osoitti, pidättäydyn ennemmin mestarisuosikkini takana olemisessa.

Portugali-Hollanti meni sellaiseksi farssiksi, kuin sen historian kautta olisi voinut olettaakin. Tunteet on vaikea asia - jalkapallossakin.

Argentiina ei tiputa yhtään mitään, paitsi ehkä muutaman kyyneleen perjantaisen pelin jälkeen.

Italia tippuu tänään. En valitettavasti nähnyt Tsekki-peliä, joten en voi ottaa asiaan kantaa sen enempää.

jonas kirjoitti...

Alan olla huolissani jalkapallon tulevaisuudesta, kun pelaajilla on vakavia ongelmia tasapainonsa kanssa ja tuomarit leikkivät vieressä puusilmillään sekä puhaltavat miten sattuu.

Ei jumalauta näin voida pelejä tuolla tasolla ratkaista. Forza ingiustizia!

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki siellä tuntuu kaatuilevan ihan samalla tavalla, ei vain makaroonipolvet. Mutta Ukrainan menestys on mukavaa juttu!

jonas kirjoitti...

Toivon totisesti, että loppupelit ratkeaa pelaamalla, eikä tuomaroinnilla. Tuomarit tehköön tehtävänsä, ja viheltäköön valitsemallaan linjalla rikkeet pois. Lasinilkkailu pilaa pelin maineen ja samalla rikkoo lajin nautittavuutta.

Helppoja pelejä ei ole yksikään tästä eteenpäin. Ranska yllätti positiivisesti eilen, vaikka jollain tasolla olisinkin suonut Espanjalle taian rikkoontumisen viimein. Ehkä neljän vuoden päästä sitten, kun poikaaset vähän kasvaa ja kestää suurten pelien paineet paremmin.

Perjantaina Pikku-Torreen seuraamaan pelejä? Moniko on jo tuolloin tentin jälkeen menossa rokkeihin?

jonas kirjoitti...

Hoplaa.

Kävipä pienoinen ajatuslapsus. Rokithan on vasta viikon päästä. Heh. Liekö syynä lukutilanteeni heikkous, kun tuolla lailla samaan aikaan tentin ajoitin. Viikon myöhemmin omasta puolestani tentin voisin mieluummin suorittaakin.

Lukuiloa niille, jotka tenttiin tulevat ja muuten vaan iloa muille.

Anonyymi kirjoitti...

Mine tule ainakin, tai ehkä ainakin kattomaan peliä. Mut en ehkä Pikku-Torreen kun se on niin kaukana mutta Bristoliin voisin harkita tai ainakin siis vastaus kaikkiin kysymyksiin on, että kaljaa juon kyllä kiitos.

Jäljellä vielä puoli Juustoista ja Madoista (joka alkaa puuduttamaan), muutama sivu PseudoMartinia sekä kokonainen Eletty ja Muistettu tila. Takana Aineeton perintö, joka oli kyllä mahtavaa unensaamislukemistoa. Kaipa siinä pointtinsa ja kaikkea hyvää, mutta on se vaan niin helevetin tylsää lukea jostain 1600-luvun rahvaan maakauppa-asioista ja viljapinta-aloista. Itsepä saan kärsiä kun luulin helpolla pääseväni.

Onneksi on jalkapallo ja Turun parhaat kekkerit, jossa tapasin pari markkinavaimoa... Keskiaikaiset kaavut ei kyllä korosta itseään tarpeeksi, vaikka näteiltähän ne toki näytti.

-Toppo

ps. Englanti vetää niin pahasti lauantaina pataan niitä Lissabonin itkiä lasinilkkoja ettei mitään rajaa.

laurabee kirjoitti...

Keskiaikana oli syntiä näyttää nilkat ja ranteet! :) Niin, tulkaa toki kaikki käymään markkinoilla vielä viikonlopun aikana.
Saksa-Argentina, mikä jännityksen paikka tänään! Todella mielenkiintoinen peli tiedossa.
Nin, ja mahtaako joku tietää, eihän Hoopi "Ghanan maalivahti Kingston" vain selosta finaalia?

jonas kirjoitti...

Tähän on tultu. Enää mitalit sekä katkerin sija jakamatta. Huomenna tulikuuma peli Saksa-Italia, jonka Saksa hoitaa 2-1 varsinaisella peliajalla. Selostajana onneksi Suomisen Tapsa. Keskiviikkona on myöskin kiihkeä ottelu Portugali-Ranska, joka mennee jatkoajalle, ellei jopa rankkareille saakka. Silloin tiedossa siis kolmatta tuntia viiltävää analyysiä à l´Hoopi.

Valitettavaa todeta, Toppo, mutta ei näissäkään kisoissa voi pärjätä, ellei osata tehdä maaleja. Luulen, että jopa Frank "lauon, mutten maalia saa" Lampard on kanssani samaa mieltä. Kaikesta ei siis sittenkään ole syyttäminen Svennistä, vaikkakin taktisia puusilmiä hänen päässään kaksi onkin. Saa nähdä miten McClaren onnistuu tehtävässään.

Onko kaikki menossa finaalia katsomaan Ruisrockiin vai liekö jossain muualla myös kisastudion tynkää?

jonas kirjoitti...

Ps. finaalin selostaa tietääkseni Tapio Suominen.