maanantaina, maaliskuuta 19, 2007

EVVK

Siinäpä kirjainyhdistelmä, joka mahdollisti eilisen vaalituloksen. Äänestysaktiivisuus laski jälleen neljän vuoden takaisesta, vaikka ennakkoäänet antoi muuta olettaa. Porvarihallitusta pukkaa. Markkinaliberalismi kukoistaa, työelämän joustot (lue: irtisanomiset) lisääntyy, palvelut ajetaan veropolitiikalla alas, valtioneuvosto ohjaa talouden hetkelliseen nousuun valtionyhtiöiden myynnillä, vain muutamia tulevaisuuden visioita mainitakseni. Vasemmisto hävisi vaalit, kuten käy aina Suomessa, kun äänestysprosentti jää alhaiseksi. Seuraavan neljän vuoden aikana mitataan oppositiopolitiikan uskottavuus, kun sille jälleen tulee tosiasiallista tarvetta. Pelkäänpä pahoin, että hallitusohjelma muodostuu tämän pohjalta. Jos niin käy, yllä maalaamani kuva huomisesta voi olla todempi kuin haluaisin uskoa. Hallitusveikkaus: Keskusta-Kokoomus-Rkp-Vihreät. Mikäli moinen neliapilahallitus toteutuu, viimeisen toimet joutuu todelliseen koetukseen. Valtapolitiikka ei saa ajaa kestävän politiikan edelle. Muutoin sitä tarvinnee miettiä muuttoa Mariannen maahan. Riippuen tietysti Royalin menestyksestä. Tasa-arvon päivänä pitäisi olla iloinen parlamentin paikkajaon suhteen, mutta jotenkaan lylyrajalat tai yli 60-vuotiaiden tuplaantuminen ei anna aihetta siihen. Jaksan joka tapauksessa uskoa ylihuomiseen ja siitä eteenpäin. Vaikka se vaatisi vallankumouksen. Kuten epävirallisen kahden miehen Paita&Perse-puolueen Paita (kenties kemiläinen) sunnuntain viime hetkinä totesi: "Tässähän tarvii radikalisoitua."

3 kommenttia:

laurabee kirjoitti...

Minun veikkaukseni on, että edes Vihreitä ei huolita mukaan. Kyllä ne ympäristöministerin löytää omistaan "hei nyt mäkin tiedän mikä se ilmastonmuutos on" -änkyröistään.

jonas kirjoitti...

Näyttää siltä, että ehtii mennä pashat ja mämmit sekaisin ennen kuin lopullista hallitusta saadaan kasaan. Vihreiden ottaminen hallitukseen takaisi selkeän enemmistöpohjan, jota Metti tuntuu haluavan porvarillisen pahoinvointivisionsa toteuttamiseen. Kysymys lienee pitkälti siitä, miten paljon valta kiinnostaa ja kuinka paljon ollaan valmiita antamaan periksi tavoitteista.

Niinistö (se sinisempi niistä) pohtii blogissaan seuraavaa: "Eilinen ilta ja tämä päivä on kulunut hieman hämmästyneen ihmettelevissä tunnelmissa." Pari riviä myöhemmin Sale jatkaa "Pysähtyneisyyden aika on ohi." Puuttuu enää viittaukset unilukkariuteen ja paikka puhemiehenä on taattu.

Kirsi-Maria kirjoitti...

Ihan kamalaa nauraa, kun aihe on vakava, mutta ääneen hihittelin taas Salakuunneltua.fi -sivustolle. Tähänkin aiheeseen löytyy omansa, nimittäin:
http://www.salakuunneltua.fi/index.php?entry=entry070320-174805

Jos linkki ei toimi, niin www.salakuunneltua.fi ja sieltä se tarina Kuumottavasta vaalivoitosta Jyväskylän Voionmaankadun Salen kassalta. Kyllä totuus tulee kansan suusta.