torstaina, helmikuuta 16, 2006

Whatho!

Kenellekään ei varmaan enää tarvitse todistella Jeeves & Wooster- sarjan (ja tietysti Wodehousen alkuperäisten kirjojen) hienoutta, mutta I say, mitä mahtavia nimiä sarjan sivuhenkilöillä onkaan...

Augustus "Gussie" Fink-Nottle, Marmaduke "Chuffy" Chuffnell, Hildebrande "Tuppy" Glossop ja Harold "Stinker" Pinker ansaitsevat tietysti erikoismaininnan, mutta oma suosikkini on Barmy Fotheringay Phips (jota muuten näyttelee ainakin toisella tuotantokaudella Huonosti käyttäytyvien miesten Martin Clunes, joka käyttäytyy vähintään yhtä huonosti Jeeves & Woosterissa).

Naiset ovat J & W:ssa periaatteessa sivuosassa poikamiesten pelikentällä, yleensä vain Bertien ja ystävien lukemattomien epäonnistuneiden kihlausten yhteydessä esiteltyjä, mutta hameväki aiheuttaa kuitenkin ongelmia kuhnuriklubilaisille. Erityisesti "Bingo" Little rakastuu päättömästi kerta toisensa jälkeen naisiin, joista koituu Bertielle päänvaivaa - itseasiassa Bertien koko elämäntehtävä tuntuu olevan surkeiden idioottiystäviensä auttaminen pinteestä. Onneksi Jeeves on kuitenkin aina paikalla, iltapäiväcocktaileineen ja suunnitelma valmiina.

Niin, ja Jeevesin etunimi? Sehän on tietysti Reginald.

2 kommenttia:

laurabee kirjoitti...

Miulla on kakkostuotantokausi dvd:llä, eli kuusi jaksoa, lainata saa jos kaipaa virkistystä :) Suomessahan ei vissiin toistaseks ookkaan tullu kun kaks kautta dvd:llä. Ootamma lissää.

Kirsi-Maria kirjoitti...

Brittisarjojen käsikirjoittajilla tuntuu aina silloin tällöin olevan erityisen hauskaa nimiä keksiessään. Parhaillaan pyörivässä He knew he was right (suomeksi Omistava rakkaus) -sarjassa väläytellään myös muutamia huippuvalintoja. Esim. Wodehousellakin käytössä oleva Marmaduke, lisäksi etunimenä löytyy myös Oliphant (!) ja sukunimenä Glascock. Ei Wodehousen veroisia, mutta ihan hauskoja silti...