perjantaina, toukokuuta 11, 2007

Bramborák - perunalätty

Paatoksellisuuden keskellä ajattelin jakaa palan tšekkiläistä kulttuuria kanssanne (niin kuin minä siitä mitään tietäisin). Ruokaohje on vapaasti hyödynnettävissä (Toriäijä obs!). Herkun nimi on siis:

Bramborák - perunalätty

*
6 suurta perunaa
*lasi maitoa
*1-2 munaa
*3 raastettua valkosipulinkynttä
*tasainen lusikallinen hienonnettua meiramia
*veitsenkärjellinen pippuria
*täysi lusikallinen suolaa
*6 lusikallista karkeita vehnäjauhoja
*rasvaa paistamiseen

Raasta pestyt ja kuoritut perunat ja purista neste pois. Kaada päälle kuuma maito ja anna imeytyä. Tee suolasta, valkosipulista, meiramista, pippurista, munista ja jauhoista seos ja lisää peruna-maitoseokseen. Valuta rasva kuumalle pannulle ja paista ilman kantta, jotta lätyt paistuvat läpikotaisin. Tarjoa perunalätyt lisäkkeenä tai syö sellaisenaan. Toimii tuoreen salaatin kanssa. Ehkä hieman puolukka- tai karpalosurvosta till. Kuulemma käy kylmänäkin.

2 kommenttia:

laurabee kirjoitti...

Oooh, kuulostaapa hyvältä (ja tuhdilta!), heti tuli pikkukrapulassa nälkä... Kiitos Juunas!

Kirsi-Maria kirjoitti...

Olen vanhempieni luona suurimman osan toukokuuta ja joka päivä minun pitäisi laittaa vähintään yksi ateria perheelle. Luulenpa, että hyödynnän kellarissa käyttöä huutavia talvelta yli jääneitä perunoita myös kokeilemalla tätä reseptiä - kuulostaa nimittäin aivan ihanalle!