maanantaina, huhtikuuta 24, 2006

Avautumista ärsytyksestä

Yksinkertaista humanistityttöä ihmetyttää kovasti eräs asia. Olen istunut liiketaloustieteen vimppoja luentoja tässä töiden ohessa, enkä voi käsittää erästä asiaa: miksi helvetissä jotkut ottavat tietokoneen mukaan luennolle, kun eivät sillä mitään siellä tee? Tai siis tekevät kyllä, ihan tasan kaikkea muuta kuin muistiinpanoja... Nyt joku sanoo, että tietty siksi ettei jaksa kuunnella luentoa, mutta miksei sitä pelaamista, netissä surffailua (telkku.com on aika suosittu sivusto) tai mitä ikinä puuhaakaan, voi mennä tekemään kotiin tai jonnekin muualle? Miksi pitää tulla luentosaliin istumaan eturiviin, että koko muu sali näkee mitä koneella tehdään, ja unohtua näytön ääreen niin että luennoitsijallekaan ei jää epäselväksi, että tietokoneen näprääjä ei taatusti ole kuunnellut sanaakaan? Huomattavan paljon järkevämpää olisi sen sijaan kuunnella luentoa, vaikka ei sitten jaksaisikaan kirjoittaa sanaakaan muistiinpanoja. Jos kerran ei ole edes aikomusta kuunnella/kirjoittaa luennolla, niin eikö voi ihan yhtä hyvin pysyä poissa? Läppärillä pelaaminen aiheuttaa kateudensekaista ärsytystä niissä, jotka tulevat paikalle oikeasti tilaisuuden aiheen takia. Eihän koneesta tietty mitään ääntä tule, ei se sillä häiritse, mutta minusta se vaan on niin äärettömän ärsyttävää... Koko luentosarjalla en ole kenenkään koneellisen (joita on salissa aina kaksi tai kolme) tekevän läppärillään muistiinpanoja. En kertaakaan.

1 kommentti:

laurabee kirjoitti...

Jaa-ah. Samaa minäkin olen miettinyt. Ehkä tietokone on vastine jo kivikautiselle kännykän matopelille. Tai sit kaikki lexiläiset, joilla kone on (en epäilekään etteikö kyse olisi heistä) katsovat että heillä on jo tarpeeksi tietoa ko. aiheesta. Ja mitä ei ole, senhän voi sitten saman tien vaikka googlata.

Olen varma kuitenkin, että jos minulla olisi kone luennolla, olisi a i v a n mahdotonta olla selailematta vaikkapa sähköposteja. Onneksi rakkineeni on aataminaikuinen, ei mitään wlan-herkkuja ja huriseekin niin perkeleellisen kovaa ettei mitään puhetta luentosaliin viemisestä kirjastosta puhumattakaan.