torstaina, tammikuuta 25, 2007

Bitte schön!

Hesarissa parasta on Kuukausiliite. Ja Hesarin verkkosivuilla sinne arkistoidut Kuukausiliitteen jutut. Löysin vanhan suosikkini, jutun Philipp von Hessenistä, Friedrich Karlin pojanpojanpojasta, "Suomen kuninkaasta". Eikä mikään olisi mitään ilman Matti Klingeä, joka tapaa myös tämän merkkihenkilön:

Professori Matti Klinge ehtii melkein ensimmäiseksi. Hän väittää kuninkaalle, että saksan kieli on Suomessa hyvin suosittu.
"Ajattelisin kyllä, että englanti on tärkeämpi", kuningas vastaa.
"Saksa on hyvin merkittävä kieli. Saksankielinen Eurooppa on rikasta ja korkeasti koulutettua", Klinge jatkaa virheettömällä saksalla.
"Koulutuksesta en kyllä tiedä. Kansainvälinen tutkimus osoitti juuri, että Saksan koululaiset ovat oppimattomia."
"Mutta eliitti on erittäin kielitaitoista", Klinge jatkaa sinnikkäästi.
"Ainakin minä osaan saksan lisäksi valitettavasti vain englantia."

Klasse : )

3 kommenttia:

Kirsi-Maria kirjoitti...

Kuukausiliite on mainio, mutta kertokaahan minulle, kuuluuko HS:n tilaajan etuihin myös tunnukset verkkolehteen? Kun minulla on sellainen käsitys, että kuuluu. Mutta ei minulla niitä tunnuksia kuitenkaan ole... Tunnuksilla pääsisi lukemaan myös Kuukausiliitteen arkistoa vähän enemmänkin kuin vain nuo pääjutut. Kai. Tai sitten olen käsittänyt jotain pahasti väärin. (En nyt just tajua mistään muutenkaan mitään, joten ongelma voi olla myös käyttäjässä.)

laurabee kirjoitti...

Miun mielestä Verkkolehdestä täytyy maksaa erikseen. Mikä on kyllä aika pärssiistä.

Aku kirjoitti...

Kyllä Hesarin tilaajalle nykyään kuuluu myös maksuton verkkolehden käyttäminen sekä näin ollen myös arkiston käyttö onnistuu veloituksetta. Verkon tunnukset tulivat ainakin itselleni sähköpostiin.