torstaina, tammikuuta 25, 2007

The Perry Bible Fellowship



Koska en keksi mitään lyyristä blogausaihetta, blogaanpa nyt edes jotain - täällähän ei ole laatukriteereitä - tällä kertaa aiheena verkkosarjakuvien todellinen kuningas, The Perry Bible Fellowship, jonka lumoavasti piirretyt stripit viihdyttävät aina - jopa viimeaikaisetkin, joissa tosin tammitynnyreissä kypsyneestä huumorista on tullut vähemmän absurdia kuin sarjan ensimmäisistä osista.

Monessa stripissä on pinnallisesta hauskuudesta huolimatta viiltävää synkkyyttä, ja mikäs mustaa huumoria parempaa olisikaan? Itselleni mieleen on jäänyt oheen liitettykin Scorpy the Forest Friend, jonka piirrostavan söpöyden taustalla häämöttää itselleen mitään voimattoman yksilön traagisuus.

Verkossa ilmestyvistä sarjakuvista itse seuraan (satunnaisesti) myös kahta muuta klassikkoa -

The Chopping Block - joka valottaa sarjamurhaajan arkea makaaberissa ja mustekäsittelyltään ainutkertaisessa strippisarjassa ja

White Ninja - jonka lapsenomaisen piirrostyylin absurdius viihdyttää vaikka ei pointtia aivan aina näkisikään.

3 kommenttia:

laurabee kirjoitti...

Haa, nuohan on aivan loistavia! ;)

Kirsi-Maria kirjoitti...

Voi taivas, miten minä nauroin... Varsinkin tuo ensimmäinen on jotenkin kirpaisevan tuttu. Plus että tuo sarjan toinen kuva muistuttaa elävästi eräästä vapusta eräällä toimistolla: "Hei, ollaan ei saa koskea lattiaan leikkiä! Kaikki kiertää piirissä! Ja nyt vaihdetaan suuntaa!"

laurabee kirjoitti...

Haa! Totta! Enpä tullut ajatelleeksikaan... :)