maanantaina, tammikuuta 15, 2007

Paluu blogilaisuuteen?

Kovin on hiljaiseksi äitynyt tämä foorumi. K-M on ansiokkaasti yrittänyt ylläpitää veivimankelimme elintoimintoja, mutta ymmärrän mahdollisen turhautumisen, kun mitään vastakaikua ei tunnu syntyvän. Sinänsä harmi, sillä jollain tavalla mennyt syksy olisi ollut kenties otollisin päivitysaika tälle blogille. En osoita ketään sormella, enhän ole itsekään ollut edes näennäisen aktiivinen kesän jälkeen blogaajana, jos kohta minään muunakaan.

Rohkenen kuitenkin esittää moniosaisen kysymyksen blogimme tulevaisuudesta: Pidämmekö tätä yllä satunnaisena kommunikointikanavana ja kirjoittelemme epäsäännöllisen harvoin tänne? Alammeko aktivoitua blogaajina (jos tuollaista termiä on edes olemassa)? Vai vietämmekö hiljaiset peijaiset sivustomme muistolle? Tai d) jotain muuta edellisten väliltä?

Kommentteja, bitte.

6 kommenttia:

Kirsi-Maria kirjoitti...

Ilmeisesti voit sekä "bloggailla" että "blogailla", näin olen antanut itseni ymmärtää... :)

Sääli, että Vevmangelille on käynyt näin, idea oli minusta loistava. Vielähän tämä tästä lähtee uuteen nousuun, jos niin halutaan. Mutta kuukausitolkulla yhden kirjoittajan toimesta pyörivä KIMPPAblog ei toimi, joten jotain kyllä pitäisi muuttua. En tarkoita välttämättä jatkuvaa kirjoittamista vaan sitä, että kirjoittajia olisi monta ja toisten juttuja kommentoitaisiin, niinkuin alunperin idea oli.

Oman blogin voi kuka tahansa perustaa, mutta kimppablogiin niin kuin Veivimankeli tarvitaan yhteisö. Siksi tämä on minusta arvokas. Ja olisi ihanaa kuulla teidän kuulumisia tätä kautta, kun aika vähän kuitenkaan tulee pidettyä yhteyksiä.

Sivulause: esimerkki historioitsijoiden hiukan tieteellisemmästä yhteisblogista esim. http://kronologi.blogspot.com

jonas kirjoitti...

Niin aattelinkin blog(g)aamisen olevan. Yksöiskonsonanttia käytettäneen enemmän Uudellamaalla, mutta itse tulen käyttämään vastaisuudessa termiä puhtaasti fiilis-pohjalta.

Sitten asiaan.

Jaan täysin Kikan näkemyksen blogimme luonteesta eli kirjoittajia olisi jatkossakin monta ja toistemme kirjoituksia täällä kommentoisimme. Sillä kimppablogailu tekee veivimankelista merkittävän. Sekä sen pseudotieteellinen luonne, joka sallii kaikenlaisen mielenvirran julkituonnin.

Vastaan siis omaan kysymykseeni toiveella, että elvytettäisiin kirjoitusvalmiuttamme verkossa jatkossa.

PS Tuo kronologi.blogspot.com vei minut aivan käsittämättömälle sivulle, jonka sisällöstä en ihan joka sanaa käsittänyt. Ylläpitäjänä nimittäin on Hewi Pmram Egyptistä. Was ist los? :D

Kirsi-Maria kirjoitti...

Hih, niinpä teki koska olin kirjoittanut osoitteen väärin... Anteeksi!

Tarkoitin toki
http://kronoblogi.blogspot.com

Toivottavasti nyt tavasin oikein.

jonas kirjoitti...

Juu, nyt toimii. ;D

Lumipalloefektiin on luottaminen, -j. Jos salasanaa ei muuten löydy, ainahan voi klikata kirjautumissivulla "unohditko salasanasi"-linkkiä.

Bloggailemisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Lueskelin juuri vanhoja juttuja; joukossa on monta hienoa tarinaa ja kärinää ja olisi todellakin sääli mikäli Veivimankeli kuopattaisiin. Uuteen nousuun!
(minäkin olen unohtanut salasanani, kiitos vinkistä Jari!)

laurabee kirjoitti...

Pitäisikö ulkoasua "uuden alun" kunniaksi vähän päivittää? :) Linkkilistaa voisi ainakin pistää uuteen asuun, ehkä lisätä mukaan muutama blogikin. Esimerkiksi Lukulamppu?