torstaina, tammikuuta 18, 2007

Вы говорите по-русски?

Добрый вечер!

Selaillessani uutisia netissä osui ylen sivuilla silmiini linkki sivustolle, jossa voi päivittää venäjän kielen taitojaan. Sivusto lähtee täysin nollasta, mutta antaa niillekin, jotka ovat kieltä joskus opiskelleet mahdollisuuden kerrata asioita. Lukuisissa testeissä voi todeta, ettei opetus ole valunut hukkaan.

Спасибо большое, Таня!

3 kommenttia:

laurabee kirjoitti...

Ehkäpä tuosta olisi hyötyä miullekin kun matkustan Ukrainan viljaville maille keväämmällä... Venäjää siellä ei taida uskaltaa puhua, mutta kirjaimet on suurinpiirtein samoja. Kiitos Jonas!

Kirsi-Maria kirjoitti...

Aika hauskaa huomata, ettei kaikki ole kuitenkaan kadonnut mielestä! Tosin en uskaltanut kokeilla yhtäkään vähän vaikeampaa harjoitusta, tein vain niitä helppoja.

Kaikki kulttuuriantropologit opiskelevat jotain kieliä. Uusissa opiskelukavereissani on useita venäjänlukijoitakin. (Ja japanin, kiinan, espanjan jne. jne.) Oli ihan hauskaa syksyllä katsella Saljut! -kirjan tehtäviä ja seurata kavereitani, jotka aloittivat kirjainten opiskeluista. Nyt he toki ovat jo pidemmällä kuin minä, jonka viimeisestä venäjänkurssista on, köh, kahdeksan vuotta aikaa. :)

jonas kirjoitti...

Kirjainten oppiminen on hyvä askel kyrillisiin kieliin tutustumisessa. Ei tarvitse ihan sokkona arvailla, mitä missäkin lukee. Venäjän käyttöä kannattanee tosiaan harkiten käyttää Ukrainassa. Kaikki eivät liene kielestä innoissaan Ukrainassa, vaikka onhan siellä Moskova mielistäkin porukkaa..