sunnuntaina, tammikuuta 21, 2007

Där vi en gång gått

Käsi ylös, onko kukaan lukenut jo uusinta Westöä? Palkittu ja palvottu; suomalaisuuden (ja suomenruotsalaisuuden) uudeksi merkkiteokseksi tituleerattu, joka suunnalta suitsutettu. Westö pukinkontissa ja lehtien sivuilla. HS:n uuden lukupiirin ensimmäiseksi kirjaksi valittiin Missä kuljimme kerran. Tommy Lingren, Heinäsirkka (sic), Panu Rajala... kaikki lukevat. Westöä.
Lopetin juuri omani, joululahjaksi saadun. Päällimmäisenä jäljelle jäi ihmetys siitä, miten kaupungin voi saada tekstissä elämään kuten Westö saa 1920-30 -lukujen Helsingin. Uskon, että pureksittavaa riittää; siksi olisikin mukavaa kuulla, mitä mieltä olitte mikäli joku on jo kirjan lukenut? Ja jos jollakin on edes aikomus, lainaan mielelläni omaani.

2 kommenttia:

Kirsi-Maria kirjoitti...

Miuuuuhhh... Tahtoo kans lukea Westön! Mutta pitää odotella, että saan sen lainaksi, ei toivottavasti mene enää kauan. (Hannelella on se, lukee parhaillaan, saan sen sitten. Minun ei ehkä kannata alkaa sitä Turusta saakka roudaamaan, kun lähempääkin löytyy, vaikka LB:ltä nyt saisikin nopeammin lainaksi.)

Mutta osallistun keskusteluun hetimmiten kun pystyn!

jonas kirjoitti...

Vielä en kirjaa ole lukenut. Kovasti tekisi mieleni se ruotsiksi lukea, olisi sitten keskusteltavaa vaikka ruotsin suullisessakin kokeessa, joka jäi syksyllä rästiin.