tiistaina, helmikuuta 13, 2007

Vevmangel kehittyy



Tervehdys! Kaikesta päättäen suurpääomakapitalismi on Googlen Bloggerin oston myötä pakottamassa kaikki bloggaavat adoptoimaan google-accountin, joka näyttäisi olevan kiertämätön välttämättömyys. Täten siis kaikki joutuvat rekisteröitymään uudestaan nykyisellä blogger-salasanallaan ja hankkimaan ns. gmail-osoitteen (tai käyttämään vanhaa, jo olemassa olevaa g-mail-tunnusta) saadakseen kirjoittamisoikeuden. Tämä veivimankelin ylläpitäjänkin täytyi nyt tehdä. Ohjeita seuraamalla tämän pitäisi olla suhteellisen helppoa.

En ole vielä täysin selvillä mihin kaikkeen tämä nyt vaikuttaa, ilmeisesti ne joilla ei ole vielä vevmangel-tunnusta saavat sellaisen kirjautumalla palvelun käyttäjäksi ja informoimalla tästä minua, niin todennäköisesti voin lähettää kutsun blogikirjoittajaksi. Tämä myös tarkoittaa, että vastaisuudessa palveluun kirjaudutaan nimenomaan noilla gmail-tunnuksella ja salasanalla.

Päätin myös autarkkisesti siirtää vanhan -J.-osoitteen historiaan ja siirtyä kontribuoimaan blogiin tällä emätunnuksella. Joten - Vevmangel-postit eivät nyt ole pelkkää ylläpitohorinaa.

Ulkonäöstä. Vaihdoin värityksen sinertäväksi, joka oli nopein mahdollinen järkevän näköinen turvautumatta html-värien kaivamiseen, mutta tämä jääköön tilapäiseksi ratkaisuksi sillä peräänkuulutankin nyt kirjoittajakunnalta ulkoasuehdotuksia - haussa ovat:

1) Väriteema - kaikenlaiset värikombinaatioehdotukset (lukuunottamatta keltaista tekstiä violetilla pohjalla) kelpaavat. Käytännössä tämä tarkoittaa a) tekstin väriä, b) taustan väriä, c) linkkien/vierailtujen linkkien väriä d) sivupalkin tekstin/linkkien/vierailtujen linkkien väriä e) otsikkotekstin väriä f) alaotsikkojen väriä.

2) Fonttikokoja - webbiformaatin takia on syytä pitäytyä perusnettikäytössä olevissa fonteissa, kysymys kuuluukin, halutaanko pientä vai suurta. Kummassakin on omat hyvät puolensa.

3) Linkkiehdotuksia vasemman käden linkkilistaan. Jos jotakuta haittaa Irrepressible
ihmisoikeusvapaus-kampanjointi(ni) - huh - niin se voidaan poistaa. Kiitän ja kumarran. Palkinnoksi voittaa ainakin kappaleen verran väliaikaista e-kuolemattomuutta. Rakkain terveisin, -J.

PS. Pahoittelen postin sotkuisuutta ja fonttikoon vaihteluita. Sivusto on äärimmäisen hidas postittaessani tätä.

8 kommenttia:

laurabee kirjoitti...

Hämmästyinkö hieman kun unenpöpperössä avasin Veivimankelin... Hurjan hienoa :) Väreihin ei minulla ole sen kummempia ehdotuksia, pidän sinisestä, mutta myös esim. kaikista ruskean sävyistä? Fontin kooksi kannatan samaa, mikä ennenkin on ollut eli sitä vähän isompaa vaihtoehtoa. Amnesty-juttu on jees!

laurabee kirjoitti...

Ja niin, ilmeisesti myös hotmail-osoite kelpaa uudelleenkirjautumiseen?

Kirsi-Maria kirjoitti...

Ainakin minun hotmail-osoite kelpasi kirjautumiseen.

Kannatan edellisiä ehdotuksia: sininen on kiva, mutta ruskeat sävyt sopisivat ehkä mankeliin. :)

Tekstin väri? Öh, joku joka näkyy pohjaväristä? Musta? Vihreä? Keltainen (yök)? Niitä on vaikea kommentoida ennen kuin näkee.

Aku kirjoitti...

Kyseinen vaaleansininen on ehkä vähän valju, joten vähän tummempaa, jos sinistä haluatte. Ruskeat käyvät myös oikein hyvin. Entäs viininpunainen tai vihreän sävyt?

Vevmangel kirjoitti...

Ruskeaa siis ehdotettu, kokeillaan sitä lähitulevaisuudessa. Acu on oikeassa, että sinertävä on vähän valju, se johtui siitä, että pöytäkoneeni monitori oli selvästi säädetty väreiltään päin kuusta, alkuperäinen tavoite oli vähän tummempi. Mutta uudistetaan, uudistetaan. Nyt vain lisää kirjoituksia!

Entäpä niitä linkkejä, k-m:n blogi sai jo omansa, mutta mitä muita löytyisi? Suosikkeja saa ehdottaa!

-j.

jonas kirjoitti...

Hoplaa.

Sainpa viimein kirjauduttua uudelleen minäkin. Ei muuta kuin blogaamaan. :o)

Linkki-vinkkejä ei tällä haavaa irtoa. Kuvittelin illuusioiden jo olevan linkeissämme, mutta hyvä kun nyt sentään. Mukava tapa seurata mitä keskiseen Suomeen kuuluu.

Vaalien lähestyessä on mukavata kierrellä poliittisissa blogeissa, mutta niitä ei liene syytä linkittää.

laurabee kirjoitti...

Ehdotan linkkeihin Web Gallery of Artia (www.wga.hu), itse käytän sitä ainakin tosi paljon, siellä on koko länsimaisen taiteen kaanoni kuvina ennen modernismia. Onko jollain hyviä blogilinkkejä, joista muutkin voisivat innostua?

laurabee kirjoitti...

Yksi linkki vielä, mikä on ihan hauska (ei välttis tarvii laittaa sivuun mut käykää ihmeessä koklaamassa) on http://www.gnooks.com
Siellä voi etsiä kirjoja, mistä ehkä voisi tykätä sen mukaan, mistä on pitänyt aiemmin. Etsiä voi Gnod´s Suggestions -kohdasta. Saman voi ilmeisesti tehdä myös elokuville (gnovies) ja musiikille (gnoosic). Gnooksissa voi tehdä myös kirjallisuuskartan pitämänsä kirjailijan mukaan, itse kokeilin Zadie Smithillä ja sain lähimmäisiksi samantyylisiksi kirjailijoiksi Jhumpa Lahirin ja Roddy Doylen, joista molemmista pidän kovasti :) Ehkä vähän tyhjänpäiväistä, mutta hauskaa ajanvietettä!