maanantaina, maaliskuuta 13, 2006

OIKEA PRINSESSA!

Iiiiks! Minä olen nähnyt Victorian! Ihan oikeasti, livenä, ei mitään pressikuvia. Sunnuntaina oli kruununprinsessan nimpparit ja me osuttiin "sattumalta" kuninkaanlinnan sisäpihalle juuri silloin kun Victoria tervehti väkeä ja otti vastaan onnittelut. Oi voi... Kyllä hän oli kaunis, vielä tyylikkäämpi kuin kuvissa. Ihan aito prinsessa... Ja vain kolmen metrin päässä minusta! Katsokaa tästä kuva siitä tapahtumasta.

Viikonloppuna sainkin oikein superannoksen monarkiaa, kun käytiin neljä eri kuninkaanlinnan museota läpi. Aarrekammiossa oli kruununjalokivet, livrustkammarenissa vanhoja pukuja ja aseita ja vaunuja ja muuta aika tosi hienoa kamaa, yksi museo esitteli linnan rakennushistoriaa ja sitten käytiin vielä linnassa sisällä.

Victorian näkemisen riemu pisti pohtimaan. Ehkä omien kuninkaallisten puute aiheuttaa sen, että prinsessojen ja kuninkaitten tavaroihin liittää kiinnostusta? Sitä lisää tietysti minun kohdallani ihastus satuihin ja tarinoihin ja ehkä turhankin romanttinen maailmankuva. Mutta vaikka kuinka tiedän olevani höpsö ja hassu ihastellessani kronprinsessaa, niin oli hänen näkemisensä silti iso juttu minulle. Victoria on aina ollut suosikkini, reilusti ohi Madeleinen ja Carl Philipin, ja ihailen häntä melkoisen paljon. Oman etäisen sankarin tai sankarittaren näkeminen livenä on aina iso juttu, oli kyseessä sitten prinsessa tai vaikka taidemaalari.

Ja jotta ruotsalaisuuden ydin tuli kokonaan käydyksi läpi, jatkoimme Eevan kanssa Victorian luota matkaa maailman suurimpaan Ikeaan... :)

Ei kommentteja: